Vind een groepsverblijf
 Terug naar overzicht

Kampeerterrein Merksplas-Kolonie

Beschrijving

Merksplas is een kleine, maar pittige gemeente in de Antwerpse Kempen vlak tegen de Nederlandse grens. De naam Merksplas is te danken aan de Mark, een kronkelend riviertje dat hier ontspringt.
Merksplas is een agrarische gemeente met moderne land- en tuinbouwbedrijven. Daarnaast is het een zorggemeente met verschillende dienstverlenings-centra voor mensen met een beperking. Maar tegelijkertijd is er veel bos en natuur zoals het Graafsbos, de Hoogmoerheide, het Moer, de valleien van de Mark en Noordermark, het park Carons Hofke en het parkdomein ‘t Zwart Goor.
Merksplas is bekend door de voormalige landloperskolonie, een uitgestrekt beschermd domein met een mooie drevenstructuur, prachtige natuur en pareltjes van gebouwen. Een uniek stuk erfgoed in Europa! Op de landloperskolonie bevindt zich nu een strafinrichting, alsook een centrum voor uitgeprocedeerde illegalen. Rondom tref je een volledig justitiedorp aan met cipierswoningen, een Grote Hoeve, een schooltje en een kapel. Het beschermde landschap is ongeveer 600 ha groot en is omsloten door een ringgracht. Het domein bestaat uit een rastervormig drevenpatroon afgewisseld met akkers en weiden, met bossen, vijvers en kleiputten.

Kampterrein Merksplas-Kolonie is enkel beschikbaar in de zomervakantie.

Wat betreft de prijzen verwijzen wij door naar onze infofolder.

Kapelstraat 10 Bus T2, 2330 Merksplas (Kaart)

Beschikbaar op dit domein

500
0
0
500
Vanaf € 80,00 / nacht

Details domein

Domein
Check-in/outtijden
Domein
Check-in/outtijden
Omgeving
Mobiliteit
Grote vakantie
Grote vakantie
Aankomst tussen
14:00 - 21:00
Vertrek tussen
09:00 - 12:00
Kleine vakanties
Kleine vakanties
Aankomst tussen
14:00 - 21:00
Vertrek tussen
09:00 - 12:00
Geen vakantie
Geen vakantie
Aankomst tussen
14:00 - 21:00
Vertrek tussen
09:00 - 12:00
Er zijn nog geen reviews
Schrijf als eerste een review