Vind een groepsverblijf

Boek binnenkort jouw meerdaags verblijf in 2026 via Kampas

Zin om er met je groep meerdere dagen op uit te trekken? Op kampas.be start je de zoektocht naar dé ideale locatie om samen de meest geweldige herinneringen te maken. Je vindt er een compleet overzicht van mogelijke gebouwen en kampeerterreinen in Vlaanderen waar je kan verblijven met je groep. Reserveren kan via de uitbater of voor bepaalde locaties - enkel in zelfkook - meteen online. Op zaterdag 29 april om 10 uur activeren we boekingsjaar 2026, vanaf dan zal je dus locaties kunnen zoeken en boeken voor een periode in 2026.

Wees voorbereid

Bij de activatie van een nieuw boekingsjaar worden de zoekmogelijkheden op Kampas uitgebreid met dat kalenderjaar. Wanneer je op zoek gaat via de zoekbalk toont Kampas je alle beschikbare accommodaties in de periode die je opgeeft. De resultaten met het label ‘reserveer online’ kan je onmiddellijk via kampas.be boeken. De locaties zonder dat label reserveer je via de uitbater.

Zeker voor een kamp in de zomervakantie is de vraag vaak groot. Zorg daarom bij de activatie van een nieuw boekingsjaar dat je goed voorbereid bent om er zeker van te zijn dat je de locatie van je voorkeur kan reserveren:

  • Maak een persoonlijk account aan op Kampas

  • Koppel je persoonlijk account aan je groep (een bestaand lid van je groep moet je lidmaatschap bevestigen). Doe dit al voor de opstart van het nieuwe boekingsjaar, zodat we je tijdig kunnen helpen als er problemen opduiken.

  • Verken het aanbod en maak een lijstje van je gewenste locaties*. Zo heb je een alternatief achter de hand wanneer je eerste keuze al door een andere groep werd ingenomen.

*Zet locaties met een kleinere capaciteit dan de groep waarmee jij op kamp wil niet op je lijstje. Ben je met te veel voor de accommodatie, dan kan dat een reden zijn om je groep de toegang te ontzeggen of een meerprijs voor bijkomende personen aan te rekenen.

Goed om weten: elke laatste zaterdag van april openen we een nieuw kalenderjaar drie jaar vooruit. Neem dit dus alvast op in de jaarplanning!

Boeken met Kampas

De resultaten met het label ‘reserveer online’ kan je onmiddellijk via kampas.be boeken. Daarbij moet je rekening houden met vier belangrijke spelregels:

  1. Zowel zoeken als online boeken in een nieuw boekingsjaar kan pas vanaf het moment dat Kampas dat jaar activeert. Online boeken in dat nieuwe jaar zal vanaf dat moment meteen lukken op de huispagina van de accommodatie van jouw wens (vernieuw de datum). De volledige weergave van alle resultaten bij een zoekopdracht kan een vijftal minuten duren. Vernieuw je pagina regelmatig.

  2. Bij de opstart van een nieuw jaar laat Kampas enkel online boekingsaanvragen toe voor groepen. Particuliere boekingen worden op dat moment afgekeurd, de dag later kan dat wel. Om bij opstart online te boeken moet je persoonlijke account dus gekoppeld hebben aan de omgeving van je groep. Om te kunnen boeken moet je lidmaatschap van de groep actief zijn (andere leden krijgen een bericht - soms in de spamfolder - om je lidmaatschap te aanvaarden). Bovenstaande voorbereidingen zijn dus essentieel om vlot online te kunnen boeken.

  3. In juli en augustus kan elke groep maar één aanvraag indienen voor een zelfde periode. Wil je voor je groep een tweede boeking aanmaken, dan moet je wachten tot de eerste aanvraag werd goed- of afgekeurd door de uitbater. Dat is ook zo wanneer je met verschillende persoonlijke accounts actief bent voor een zelfde groep. Zo voorkomen we dat groepen onnodig verschillende periodes kunnen blokkeren voor anderen. Een stormloop organiseren op Kampas om jouw droomlocatie te kunnen boeken heeft dus weinig zin.

  4. Om een huurovereenkomst af te sluiten moet je meerderjarig zijn. Om Kampas moet je 16 jaar zijn om een account aan te maken, 18 jaar om een online boeking aan te maken.

Ervaar je problemen bij het aanmaken van je account? Laat ons iets weten via info@kampas.be of 09 210 57 70.

Antwoord op terugkerende vragen

Hoe kunnen we zeker zijn dat we die droomlocatie online zullen kunnen boeken?

Dat kan je helaas niet. Voor de grote kampplaatsen is de vraag in juli groter dan het aanbod. Elke groep (ook via verschillende persoonlijke accounts) zal voor eenzelfde periode in juli en augustus één aanvraag kunnen indienen. Pas wanneer deze aanvraag werd bevestigd is het mogelijk om een nieuwe zomerboeking aan te maken.


Hoe weten we welke locaties we kunnen huren?

Zoeken op periode is de eenvoudigste manier om snel te zien welke accommodatie je al kan boeken. Dat kan via de zoekbalk op kampas.be. Voor de activatie van een nieuw jaar weet je niet via de site of een uitbater al zo ver in de toekomst wil verhuren. Dat kan je wel navragen via de contactgegevens op de site, contacteer de verantwoordelijke voor de boekingen. Ook via de kalender kan je de beschikbaarheid weten. Kan je een bepaald kalenderjaar nog niet bekijken? Dan is het aanbod nog niet te huur.


Kunnen we enkel via de website boeken?

Alle aanbod met het label ‘reserveer online’ kan je inderdaad enkel via de website reserveren. Telefonisch (of zelfs in onze kantoren) zal Kampas geen reservatie verwerken. Voor alle andere aanbod moet je de uitbater aanspreken om te boeken, daarvoor kan je de contactgegevens op kampas.be terugvinden.


Zal kampas.be de toevloed aan zoekers en boekers wel aankunnen?

Kampas opende op 10 december 2022 voor het eerst een nieuw boekingsjaar. Dat is vlot verlopen. We kunnen problemen nooit helemaal uitsluiten, maar doen er alles aan om ze te voorkomen. Onze ervaren IT'ers staan klaar om in te grijpen wanneer dat nodig zou zijn. Ervaar je problemen? We houden je altijd op de hoogte via onze facebookpagina.


Zijn we meteen zeker van onze periode bij een online aanvraag?

Neen. De uitbater moet een aanvraag binnen maximaal vijf dagen goed- of afkeuren. Kampas vraagt de uitbaters om binnenkomende aanvragen niet te lang te laten liggen. Van zodra de huurovereenkomst in je mailbox valt heb je die zekerheid wel.


Ben je verplicht om vaste periodes van zeven of tien dagen te boeken?

Sommige uitbaters kiezen daar inderdaad voor, vooral in de zomer. Boek je rechtstreeks online via Kampas, dan zal je bij het bepalen van je aankomst en vertrek enkel voor die vaste periodes kunnen selecteren. Wil je daar al eerder naar informeren, neem dan contact op met de verantwoordelijke voor de boekingen.


Kunnen we een optie nemen op een periode?

Ook dat wordt bepaald door de uitbater. Boek je rechtstreeks online via Kampas, dan kan het niet. Je doet een aanvraag voor een reservatie. Wanneer de uitbater deze aanvaardt, ontvang je meteen een overeenkomst en een (voorschot)factuur.


Is het team van Kampas bereikbaar bij vragen of problemen?

Ja, telefonisch (09 210 57 70) en via e-mail (info@kampas.be). Nieuws en updates verspreiden we snel op de nieuwspagina en via onze facebook. Opgelet, we helpen je heel graag verder maar telefonisch boeken is niet mogelijk.


Kunnen we nu al na 2026 boeken?

Nee. Elke laatste zaterdag van april openen we een nieuw kalenderjaar drie jaar vooruit. Op zaterdag 27 april 2024 zal je dus kunnen boeken in 2027, in 2025 voor 2028 etc. Volg ons zeker op Facebook & Instagram om op de hoogte te blijven.


Meer algemene informatie over de werking van Kampas.